google.com, pub-9285890392658437, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Normal kilo aralikları: Vücut kitle indeksi - vücut kitle endeksi hesaplama

16 Ocak 2015 Cuma

Normal kilo aralikları: Vücut kitle indeksi

Normal kilo aralıkları: Vücut kitle indeksi (VKİ)
Vücut kitle indeksi veya BMI, sizin yüksekliği için sağlıklı bir kiloda iseniz anlamaya yardımcı bir yoldur. BMI vücut ağırlığı ve boy dayalı bir sayıdır. Genel olarak, sayı daha fazla vücut yağı, bir kişi vardır. BMI sık sık kilo gibi kalp hastalığı, diyabet, ve kanser gibi sağlık sorunları için risk koyarak olabilir eğer karar vermek için bir tarama aracı olarak kullanılır.

BMI geniş yetişkinler 20 yaşında veya daha büyük farklı ağırlık gruplarını tanımlamak için kullanılır. Aynı gruplar erkekler hem de kadınlar için geçerlidir.

Düşük ağırlık: BMI az 18,5 olduğunu
Normal kilo: BMI 18,5-24,9 olduğunu
Kilolu: BMI 25-29,9 olduğunu
Obez: VKİ 30 veya daha fazla




Benim BMI nedir?

BMI bulmak için çeşitli yollar vardır.

Grafikler ve online hesap makineleri

Aşağıda biri olarak Grafikler ve tablolar, sizin VKİ anlamaya kolay bir yoldur. Gibi çeşitli çevrimiçi BMI hesap da vardır Web sitemizde biri .

, Grafiğin sol tarafında boy bulmak, aşağıdaki tabloyu kullanın, sonra sizin için en yakın ağırlık karşısında gidin. Grafiğin üst kısmında size BMI görebilir ve grafiğin altındaki sen içine sığacak hangi kategoriye görebilirsiniz - sağlıklı kilo, kilolu, obez ya da:


Bazı örnekler

Bu tablo bir kadın 5 ft kim olduğunu bize gösteriyor. 4. Kilolu olarak kabul edilir uzun boylu (VKİ 25-29 olan) o 145 ila 169 £ ağırlığında eğer. O £ 174 veya daha fazla tartmak eğer o (VKİ 30 veya daha fazla) obez olarak kabul edilir.

O £ 209 veya daha fazla tartmak eğer 5 ft bir adam. 10. Boylu (VKİ 30 veya daha fazla) (VKİ 25-29 olan) o 174 arasında ve 202 kilo ağırlığında ve obez ise fazla kilolu kabul edilir.

Benim BMI Hesaplama

Siz de kendi BMI hesaplayabilirsiniz. BMI belirlemek için gerçek formülü metrik sistem ölçümleri kullanır: metre yükseklikte bölü kilogram (kg) ağırlık, (m kare 2 ).

Kilo ve inç kullanıldığında, formül biraz değişmiş olması gerekir. Bu inç boyunuza göre 703 Divide göre pound kilo çarpın, kare:

VKİ = (kilo x 703 kilo) ÷ (inç inç boy x yükseklik)

120 kilo ağırlığında ve Örneğin, 5 ft 3 (63.) Uzun boylu..:

VKİ = (120 x 703) ÷ (63 x 63) veya 84.360 ÷ 3969 = 21.3

Bu iyi, sağlıklı kilo aralığında.

BMI kullanarak herhangi bir sorun var mı?

Bir kişi kilo problemi olabilir eğer Doktorlar ve hemşireler sık ​​sık dışarı bulmanıza yardımcı olmak için BMI kullanın. Çoğu insan için, BMI toplam vücut yağ iyi bir tahmin verir, ama bu herkes için iyi çalışmaz. Örneğin, karoserciler veya diğer çok kaslı insanlar mutlaka kilolu değiliz bile, çünkü onların kas kütlesi yüksek BMI olabilir. VKİ ayrıca bazı yaşlı insanlar gibi, kas kütlesi kaybetmiş kişilerde vücut yağ hafife olabilir.

Çoğu yetişkin için, BMI, sağlıklı kilo aralıkları bir fikir almak için iyi bir yoldur. Ama her zaman bir kişinin kilolu veya obez olup olmadığını karar nihai bir kelime değil. Çok kimse tartmak gerekir nasıl yargılamak ne zaman düşünmek başka şeyler vardır. Yüksek BMI olan bir kişi olmadığını öğrenmek için böyle deri kıvrım kalınlığı (vücut yağ ölçüsü), bel boyutu, diyet ve aile sağlığı sorunlarının değerlendirmeler ve diğer faktörler gibi diğer faktörleri kullanabilirsiniz bir sağlık kuruluşu tarafından değerlendirilmesi gerekir Bir kişinin ağırlığı bir sağlık riski oluşturabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder